Aftenpostens journalist Joacim Lund nevner fjellgris fra Valdres i sin matspalte Under Kniven. Artikkelen ble publisert i november og heter "De beste råvarene finner du på nettet".

De beste råvarene finner du på nettet

Nytt på nytt. Jeg finner ikke alltid det jeg er ute etter i butikkene. Kanskje det er på tide å slutte å gå i butikker?

Denne uken leste jeg om hvordan dagligvarekjedene forbereder seg på fremtiden. De skal på nett. Igjen. Om ikke lenge vil det bli mulig å sende handlelisten din på nettet og plukke opp handleposene på vei hjem, sto det. Suverent det, men noen ganger går vi baklengs inn i fremtiden.

Tre tusen kneipp, takk

Da jeg var barn, var det mye bedre. Da kunne du mange steder ringe butikken, lese opp handlelisten din og få varene levert på døren. En kompis pleide å bølleringe til kolonialen og bestille tre helmelk, et kilo mel, en slangeagurk, en pakke egg og tre tusen kneippbrød. OK. Nok om det. Fremtiden er her, i alle fall.

Du trenger egentlig ikke vente på dagligvarekjedene, du kan allerede abonnere på mat på nettet. Fra Kolonihagen og Middagshjelpen og sånt noe. Jeg kjenner flere som gjør det, og som lovpriser ordningen hver gang de åpner munnen. Jeg skjønner at det er praktisk og tidsbesparende og sånt, men jeg gidder ikke. Det er for dyrt, synes jeg. Hos middagshjelpen, for eksempel, betaler du 940 kroner for tre familiemiddager. Det blir over 300 kroner stykket, og det er i stiveste laget, sånn til hverdags.


Nett-bonde

Det beste nettrikset er å handle kjøtt direkte fra bonden. Prima varer og lav pris. Forleden fikk jeg en halv gris på døren, fra en gård i Østfold. Nå i november får jeg en gås. Gjørv gård selger hjortekjøtt. Nordås selger kalv og elg og rein. Fjellgris fra Valdres. Lam selger de mange steder, det er bare å søke. Surf’s up. Så kan du heller kjøpe grønnsaker i dagligvarebutikken på vei hjem, eller eventuelt fra Solgard, dersom du absolutt må kjøpe dem på nettet.

Fremtiden er her, folkens. Og den åpner for helt nye muligheter. Kast deg på. Er det forresten for drøyt å bestille tre tusen griser til en kompis?