Noen av fjellgrisene endte opp på tallerknene til deltakerne på NHOs årsmiddag i januar. Vi håper de smakte! Les Aftenpostens omtale av årsmiddagen her.

NHO-årsmiddag med fakler og fjellgris

Faklene lyste opp i januarkvelden for de 450 gjestene som ankom Operaen i Oslo onsdag for å sette seg ved et dekket NHO-bord til den tradisjonsrike årsmiddagen.

 

På menyen sto blant annet fjellgris, skrei, lettrøkt reinsdyr, østers, multer og bringebær, alt servert på hovedscenen. Til middagen ble det servert Dreissigacker Riesling Trocken 2012 og Baigorri Crianza 2009.

Gjestene på den røde løperen ble høytidelig tatt imot hver og en av NHO-direktør Kristin Skogen Lund og NHO-president Tore Ulstein før de gikk inn i foajeen til taffeltoner av blant annet «Du skal få en dag i mårå».

NHO har holdt sine årsmiddager i Operaen siden 2009. Av de til nå seks middagene, har fire blitt dekket opp på hovedscenen.

Erna i blått

Den siste som ankom før lederduoen i NHO forlot sin posisjon på fotoscenen var statsminister Erna Solberg (H). Hun kom alene, antrukket i blå kjole, halskjede med store blå steiner og en gylden clutch-veske.

Etter å ha kommentert lønnsoppgjøret, sa Solberg at hun gledet seg til middagen og det alltid er mest spennende hvem man skal sitte til bords med.

Det synspunktet delte hotelleier Petter Stordalen som dukket opp på løperen med Kapital-eier Trygve Hegnar.

- Jeg hadde håpet jeg skulle få sitte ved samme bord som Trygve, men det skal vi ikke, så jeg er litt skuffa. Mine forventninger er alltid store til denne kvelden. Man kommer jo ikke hit først og fremst på grunn av maten, men på grunn av selskapet og de man sitter sammen med, sa Stordalen som hadde det klart sprekeste antrekket av de mannlige gjestene.

Første NHO-middag

Finansminister Siv Jensen (Frp) hadde for anledningen valgt en kort glinsende kjole i sort med sort overdel.

- Dette er en veldig hyggelig anledning med mange spennende mennesker med mye erfaring, mye kompetanse og som har mye på hjertet, sa finansministeren som ikke hadde fått sjekket menyen før hun gikk inn.

Bergens ordfører Trude Drevland ankom i følge med NHOs regiondirektør i Hordaland, Tom Knudsen.

- Det er første gang jeg deltar på årsmiddagen. Mine forventninger er at jeg skal ha det helt fantastisk, sa hun.

NHO-president Tore Ulstein var godt fornøyd med onsdagen.

- Nå skal vi ha en veldig hyggelig kveld sammen. Det har vært god stemning gjennom hele dagen, sa han til NTB før han forberedte seg til en bedre middag. (©NTB)